Konetikkaus

Tee itse kaunis tilkkupinta niin Töölön Tilkkupaja tikkaa sen täkiksi. Ota yhteyttä ja tule tutustumaan tikkauksen maailmaan. Vasta tikkaus tekee tilkuista täkin. 

Töölön Tilkkupajassa on Suomen ensimmäinen tietokoneen ohjaama Gammill Statler Stitcher -tikkauskone. Menetelmä takaa tasaisen, kauniin ja laadukkaan tikkauskuvion ja jäljen. Laite on hyvin suosittu Yhdysvalloissa. 

Valittavana on satoja erilaisia kuvioita ja tikattavan pinnan leveys voi olla jopa runsaat kolme metriä. 


Screen Shot 2013-01-13 at 18.04.40


Gammill Statler Stitcher

Gammill on alan johtava yritys, joka on valmistanut tikkauskoneita vuodesta 1979 ja kehitti 80-luvulla kiskoilla liikkuvan leveäkurkkuisen ompelukoneen. Tällä oli suuri merkitys tilkkuharrastajille, koska täysimittaisen tilkkutyön vaatima tikkausaika lyheni viikoista tunteihin. 


Screen Shot 2013-01-13 at 19.43.36


Statler Stitcher on menetelmä, jolla Gammill-tikkauspäätä ohjataan robottiin kytketyllä tietokoneella. Näin onnistuvat vaikeatkin tikkauskuviot ja niitä voidaan toistaa täsmällisinä tilkkupinnan tyylin ja asiakkaan toiveiden mukaan. Erilaisia tikkauskuvioita on tietokoneella tarjolla tuhansia ja samassa työssä voidaan yhdistellen tikata myös erilaisia kuvioita. 

Lopputulokseen vaikuttaa moni asia: tilkkupinnan kuvioiden muoto ja saumat, välivanun laatu, taustakangas ja luonnollisesti itse tikkauskuvio. Tiheämpi kuvio tuottaa jäykemmän ja ryhdikkään tilkkutyön kun väljempi kuvio tuo työhön kuohkeutta ja kolmiuloitteisuutta.  


Screen Shot 2015-02-14 at 21.05.19

Tämä on hirsipuutekniikalla valmistamani 240 x 240 cm sängynpeitto “Happy”.


DSC 1286


© Töölön Tilkkupaja 2016